Cloud

Za Roditelje

Drage mame i tate,

Mi smo vrtić koji se nalazi u naselju Braće Jerković, u vili od 430m2 i posedujemo dvorište od 11 ari, u kome se nalaze bazen, košarkaški teren, mnogo drveća i zelenih površina. Ovakvo okruženje otvara nam mogućnost da se upustimo u kreiranje naše bajke čarobne kao što je svet Narnije.

Ono što nas izdvaja od svih drugih vrtića nije samo naš čarobni prostor, već i naša ideja da predškolske ustanove nisu samo mesta za realizaciju vaspitno-obrazovnih programa, već i prostori življenja dece i odraslih. Inspirisani ređo pedagogijom, težimo ka uklanjanju okvira koje nameću institucije javnog predškolskog vaspitanja i gradimo podsticajno okruženje za dečji razvoj i učenje, koje je mnogo bliže porodičnoj atmosferi nego onoj koja vlada u tradicionalnim vrtićima.

Komunikacija i saradnja sa porodicom

Informacije za roditelje

U našem pristupu roditelji se doživljavaju kao vredni i značajni partneri vaspitačima u podsticanju dečjeg razvoja i učenja. Iz tog razloga, podržavamo aktivno učešće roditelja u životu vrtića.

 • img
  img
  Roditeljski sastanci

  Kolektivni roditeljski sastanci, na kojima se obrađuju redovne teme, ali i razmena informacija o vaspitno- obrazovnom radu i dijalog o doživljajima i iskustvima dece, vaspitača i roditelja. Individualni razgovori vaspitača i stručnih saradnika sa roditeljima, čija tema mogu biti sva pitanja koja se tiču konkretnog deteta.

 • img
  img
  Reagovanje u slučaju povreda

  U situaciji kada nastane povreda vaspitno osoblje obaveštava roditelje, i u pisanoj formi vrši evidenciju povrede. Dok roditelj ne dođe vaspitno osoblje je sa detetom.

 • img
  img
  Reagovanje u slučaju bolesti

  Kada se dete razboli u kolektivu, roditelj se kontaktira i u obavezi je da dođe po dete. Za sva zdravstvena stanja zbog kojih detete odsustvuje iz kolektiva, u situaciji kada dete nije boravilo u kolektivu 3 radna dana i duže, prilikom dolaska u vrtić roditelj je u obavezi da dostavi potvrdu pedijatra da je dete zdravo za kolektiv.

 • img
  img
  Dovođenje/odvođenje deteta

  Prilikom potpisivanja Ugovora, roditelj potpisuje saglasnost kojom ovlašćuje da druge punoletne osobe u slučaju sprečenosti roditelja mogu dovoditi ili odvoditi dete u/iz vrtića.

 • img
  img
  Lične stvari u ustanovi

  Nošenje ličnih stvari ili igračaka za koje je dete vezano je dozvoljeno petkom i tokom adaptacije. Svako dete se podstiče da da brine o svojim ličnim stvarima i Ustanova nije odgovorna ukoliko se ove stvari pokvare, izgube ili polome.

 • img
  img
  Zaštita podataka deteta i porodice

  Prilikom upisa od roditelja se traži da potpiše saglasnost kojom ovlašćujte vaspitno osoblje da mogu koristit fotografije/snimke vaspitno- obrazovnof procesa za prezentovanje kvaliteta vaspitno – obrazovnog rada roditeljima i stručnoj javnosti, te fotografisati/snimati dete u svrhu dokumentovanja vaspitno- obrazovnog procesa, uz stavljanje fotografija na uvid roditeljima (portfolio).

Neophodna dokumenta

Predškolska Ustanova „Kraljevstvo Narnija“ verifikovana je od stane Ministarstva te roditelji imaju pravo na refundaciju odnosno povraćaj dela troškova za boravak deteta u kolektivu. U nastavku možete pogledati koja su Vam dokumenta neophodna za naknadu troškova i polazak u vrtić:

 • img img

  Spisak dokumenata (281 Kb)

  imgdownload
 • img img

  Zahtev za naknadu troskova, 2020 (222 KB)

  imgdownload
 • img img

  Zahtev za ostvarivanje prava, 2020 (331KB)

  imgdownload
 • img img

  Potrebno za polazak u vrtić (238 KB)

  imgdownload