Naš prostor

Mi tragamo za mogućim načinima kreiranja okruženja u kome se deca osećaju nesputano da budu ono što jesu i podržano da postanu ono o čemu maštaju. Stoga smo prostor organizovali tako da odiše atmosferom porodičnog doma, kroz koji deca mogu nesmetano da se kreću. Kretanje dece kroz prostorije, kako bi koristili određene centre, materijale i predmete, doprinosi nam i da saznamo koja mesta u prostoru su podsticajna, a koje je potrebno preurediti, jer decu ne pozivaju na istraživanje i akciju.

U ovom trentuku naš prostor je organizovan na dva nivoa – I nivo za boravak dece predškolskog uzrasta i II nivo za boravak dece jaslenog uzrasta.

I nivo

Na ovom nivou nalazi se velika soba koju smo kreirali tako da svojim nameštajem i detaljima podseća na porodične dnevne boravke.

Pored dnevne sobe, u još dve prostorije organizovali smo dva centra:

  1. atelje – koji sadrži mnoštvo materijala za različite vidove kreativnog izražavanja;

  2. istraživački centar – prostor u kome se nalazi sve što je neophodno za eksperimentisanje i istraživanje sveta.

II nivo

Na ovom nivou, koji je namenjen boravku dece jaslenog uzrasta, postoji mnogo otvorenog prostora za igru i učenje, kao i dve sobe za boravak i odmor naših najmlađih.

Na ovom nivou nalazi se i velika terasa, na kojoj provodimo mnogo vremena u igri na otvorenom.

Možemo se pohvaliti da posedujemo jedno od najlepših dvorišta u gradu, koje se prostire na 11 ari i sadrži bazen, košarkaški teren, mnogo zelenih površina i parking za naše roditeljeU našem dvorištu brine baštovan, uz koga svi mi učimo kako da negujemo biljke.